BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.418,48
HABER /  DÜNYA

ABD'nin yaptığı Türkiye'ye ihanet! Kendi elçisi diyor

ABD'nun yaptığı 'Türkiye açısından ihanet'. Bunu söyleyen ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey oldu. Trump'ın YPG'ye silah imzası için konuştu ve samimi bir yorumda bulundu.

Abone ol

ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rakka'ya yönelik operasyon kapsamında YPG'ye ağır silah desteği verilmesine dair imza attığı kararı 'Türkiye açısından ihanet' diye nitelendirdi.

Trump yönetiminin aldığı kararı 9 Mayıs'ta POLITICO sitesine yorumlayan Jeffrey, Türkiye'nin misilleme olarak bölgedeki ABD politikalarına desteğini azaltabileceğini söyledi. 

BU ONLARA İHANET

'Türkiye'nin ABD'nin IŞİD'e karşı hava operasyonlarında kullandığı İncirlik Havva Üssü'ne erişimi kapatabileceği' uyarısını yapan Jeffrey, "Bu, onlar için ihanet. Eğer Türkiye misilleme olarak hava operasyonlarını keserse, bu durum bizim hayatlarımızı çok zorlaştırır" dedi.

ABD'nin silah verme kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki

ABD’li bakanın PKK-PYD kaydı : Türkler’in bize kızgın…

2008-2010 yılları arası Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten James Jeffrey, Türkiye'de Büyükelçi olmadan önce 1980'li yıllarda Adana ve Ankara'da askeri-siyasi müsteşar olarak görev yaptı. 2007'de eski ABD Başkanı George Bush tarafından Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcılığı'na getirilen Jeffrey son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Irak Özel Temsilciliği görevini yürütmekteydi. 

ABD Savunma Bakanı James Mattis de Washington'un aldığı YPG'yi silahlandırma kararının ardından endişesini dile getiren Türkiye için, "Tüm endişeleri gidereceğiz" demişti. Mattis, gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye'nin güney sınırının güvenliği için Ankara ile yakın bir işbirliğinde olacağız. Avrupa'nın güney sınırıdır, yakın irtibatta olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İşte ABD'nin PKK'ya vereceği ağır silahlar

ABD'den PYD'ye verilen silahlarla ilgili şok açıklama