BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  DÜNYA

ABD'nin ünlü kanalı NBC Kobani'ye girdi!

Ünlü Amerikan televizyonu NBC IŞİD kuşatmasındaki Kobani’ye girdi, Kürt savaşçıları şehirdeki son duruma dair çarpıcı notlar yansıttı...

Abone ol

Amerikan televizyon kanalı NBC, 58 gündür Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kuşatma altında tutulan Kobani’yi görüntüledi. Görüntüler, geride kalan iki ayda kentte meydana gelen yıkımı gözler önüne seriyor.

Haberde, IŞİD tarafından yayımlanan propaganda videolarına da değinilerek kentin yarısının radikal İslamcı örgütün, diğer yarısınınsa Kürt grupların kontrolü altında olduğu belirtilidi.

Bu süreçte kadınların ön safta olduğuna dikkat çekildi. Onlardan biri de Viyan Peyman.



26 yaşındaki Peyman, Kürt güçlerinin hem mühimmatları kısıtlı olduğu hem de yerlerinin belirlenemesini engellemek için, mermilerini ‘tutumlu’ şekilde kullandıklarını anlattı.

“Kadınlar ve erkekler IŞİD’e karşı omuz omuza olmalı” diyen Peyman, kadınların bu savaşta ön saflarda olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Biz ayakta kalır ve savaşırız, özellikle de burada, kadınların değersiz gördüğü Orta Doğu’da, bizler burada bölgedeki tüm kadınların gücünün sembolü olarak duruyoruz.”

Bugüne dek iki kez, bir kez bacağından bir kezse karnından vurulan genç kadın, her seferinde Kobani’ye geri döndüğünü söyledi.



Peyman, amacının sadece Kobani’yi kurtarmak değil, aynı zamanda kadınları köle olarak satan IŞİD’e karşı kadın haklarını da korumak olduğunu da belirtti.

Haber şu sözlerle son buldu: “Burada, topraklarını ve evlerini koruyan güçlü kadınlar ve cesur erkekler var. ‘En azından’ şimdilik, Kobani direniyor.”