BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

ABD'nin operasyonu 'başarısız oldu, rehine öldü'

Yemen'de El Kaide militanları tarafından rehin tutulan ABD'li gazeteci Luke Somers'ı kurtarmak için düzenlenen operasyonun başarısız olduğu iddia edildi. Somers'In kız kardeşi Lucy Somers, "FBI bize Luke'un operasyon sırasında öldüğünü söyledi" dedi.

Abone ol

ABD'li Somers Yemen'de yakalanmadan önce BBC dahil pek çok uluslararası medya kuruluşu için çalışmıştı.

Yemen'de El Kaide tarafından esir tutulan ABD'li gazeteci Luke Somers'ı kurtarma operasyonun başarısız olduğu ve Somers'ın da öldüğü belirtildi.

Luke Somers'ın kardeşi Lucy Somers Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada "Geceyarısı babam FBI'dan (ABD Federal Soruşturma Bürosu) bir telefon aldı. Bize Luke'un kurtarma operasyonu sırasında öldüğünü söylediler" dedi.

Lucy Somers, sözlerine "Ailemizin sükut içerisinde matem tutmasına izin vermenizi rica ediyoruz" diyerek devam etti.

Washington'dan operasyonun olup olmadığına dair ya da neler yaşandığına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak sabah saatlerinde Yemenli yetkililer ülkenin Şabva bölgesinde insansız hava araçlarının saldırılar düzenlediğini belirtmişti.

Bu saldırılarda en az 9 El Kaide militanının öldürüldüğünü belirten Yemenli yetkililer, saldırıları ABD'nin yapmış olabileceğini ifade etmişti.

2013 yılında Yemen'deki militanlar tarafından kaçırılan ABD'li gazeteci Luke Somers, geçtiğimiz haftalarda internet ortamında paylaşılan bir videoda yardım çağrısında bulunurken görüntülenmişti.

Washington ise Kasım ayı içerisinde Somers'ı kurtarmak için bir operasyon düzenlediklerini, ancak başarıya ulaşamadıklarını belirtmişti.

ABD özel hakrekat birliklerinin daha önce de düzenlenen bir kurtarma operasyonunda Somers'ın tutulduğu tahmin edilen binaya kadar gitmeyi başardığı ancak tutsak gazetecinin askerlerin geldiği sırada militanlar tarafından başka bir yere nakledildiği ifade edilmişti.

Bu hafta yayınlanan bir videoda ise Somers ile birlikte kameranın karşısına geçen El Kaide militanı taleplerinin yerine getirilmemesi halinde Somers'ın öldürüleceğini söylüyordu.

Washington, merkezi doğu Yemen'de bulunan El Kaide'nin Arap Yarımadası bacağını, örgütün en tehlikeli uzantılarından birisi olarak görüyor.

.