BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,75
HABER /  DÜNYA

ABD'nin kararından sonra terör örgütü YPG/PKK'dan yeni hamle

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı almasının ardından terör örgütü YPG/PKK ile Beşşar Esed rejimi yetkililerinin, Kamışlı ilçesinde toplantı düzenledikleri iddia edildi.

Abone ol

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı almasının ardından, terör örgütü YPG/PKK ile Esed rejimi yetkililerinin bir araya geldiği iddia edildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevinin iddiasına göre, görüşme ülkenin kuzeydoğusunda Haseke ilinin Kamışlı ilçesinde yapıldı. Görüşmede Deyrizor ilinde örgütün işgalindeki petrol sahalarının rejim güçlerine bırakılması ele alındı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinin (SOHR) internet  sitesinde yer alan iddiaya göre, ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekme kararı  almasının ardından, YPG/PKK'lı terörist elebaşları ile üst düzey Esed rejimi  yetkilileri, ülkenin kuzeydoğusundaki Heseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bir  araya geldi. 

Toplantıda, Deyrizor ilinde örgütün işgalindeki petrol sahalarının  rejim güçlerine devredilmesi, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenleyeceği askeri  operasyon ve ABD'nin çekilmesi konuları ele alındı.

TÜRKİYE ALEYHİNE GÖSTERİLER

Terör örgütü yandaşları, Münbiç, Haseke ilinin Tel Barak ve Tel Temr  beldeleri ile Rakka'nın kuzeydoğusunda yer alan ABD'nin Çelebi Üssü yakınında  gösteriler düzenledi.

Gösterilerde, ABD'den Suriye'den çıkma kararını geri çekmesi de  istendi. Örgüt yandaşları ayrıca Türkiye karşıtı sloganlar da attı.

ÇEKİLME KARARI

Amerikan medyası, dün ABD ordusunun Suriye'deki 2 bin civarındaki  askerini tamamen çekmeyi planladığını öne sürmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından dün yaptığı açıklamada,  "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik."  ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı açıklamada, "DEAŞ ile  mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye  başladık." demişti.

Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde  ise Dışişleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği,  ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceği öne  sürülmüştü.

ABD'nin Suriye'deki askeri varlığını çekme takvimi, tüm unsurlarını  çekip çekmeyeceği, terör örgütü YPG/PKK ile ilişkisi ve Türkiye'ye sözünü verdiği  üzere örgüte sağladığı silahları ne zaman ve ne şekilde geri toplayacağı gibi  sorular da halen yanıt bekliyor.