BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

ABD'nin kararı THY hisselerini düşürdü

ABD'nin piyasalar açıkken yaptığı THY açıklaması, Borsa İstanbul'da olumsuz hava yarattı. Türk Hava Yolları'nın hissesi düşerken, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, kararı kabul edilemez olarak niteledi.

Abone ol

ABD'nin Türk Hava Yolları'nın doğrudan uçuşlarına yönelik getirdiği yasak, ünlü havayolu şirketinin hisselerinde sert düşüşe neden oldu. Bu arada Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD uçuşlarında kabine sadece cep telefonu alınabilecek olmasını kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Serdar Kılıç, yaptığı açıklamada yasakla ilgili muhataplarla görüşmelerin sürdürüleceğini söyledi. "Tedbirlerin güçlendirilmesi konusunda bir takım beklentiler varsa, bizle açık bir şekilde paylaşılması ve öncelikle bu yerine getirildi mi onun görülmesi lazımdı" diye konuşan Kılıç, şöyle konuştu:

"Burada bir risk var mı, bunu önleyecek bir imkan var mı diye araştırma yapılması lazımdı. Var mı var, yok mu yok. Yoksa şu tedbirlerin alınması lazım geliyor denebilirdi. Bu uygulama Türkiye'ye ve Türk Hava Yolları'na da zarar verir. Bunun gözden geçirilmesi gerekir."

THY HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ

Bu arada Borsa İstanbul'da gün içerisinde yükselişini sürdüren Türk Hava Yolları hisseleri, haberin duyulmasıyla birlikte düşüşe başladı. Gün içerisinde 5.93'e kadar yükselen hisse, 5.73'e kadar geriledi. 


ABD makamları muhtemel terör saldırılarını gerekçe göstererek ABD'ye bazı Ortadoğu ülkelerinden yapılacak uçuşlarda sadece cep telefonu ve benzeri büyüklüklerdeki elektronik cihazlarını alınması kararını vermişti. Geri kalan tüm elektronik cihazların bagaja verilmesi gerekiyor.