BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  DÜNYA

ABD'nin hava saldırısında şaşırtan detay!

ABD'nin hava saldırısında El Nusra'nın Türkiye vatandaşı komutan da yaşamını yitirdi.

Abone ol
IŞİD'e yönelik ABD ve beş Arap ülkesinin başlattığı hava operasyonunda El Kaide bağlantılı El Nusra cephesi de vuruldu! Resmi açıklamalara göre 30 hedef vuruluren El Nusra'nın komutanlarından Türk vatandaşı Ebu Yusuf El Türki'nin de yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Hava saldırısında Nusret Cephesi’nin kanas birliğinin komutanlığını yapan Ebu Yusuf el Türki künyeli Ümit Yaşar Toprak adlı Türk vatandaşı aynı zamanda El Nusra’nın 1 numaralı keskin nişancısı olarak biliniyordu. Öte yandan yine hava saldırısında El Nusra cephesi içinde çatışan üçTürk’ün daha hayatını kaybettiği ileri sürüldü. ABD’nin bombardımanında sadece IŞİD ve El Nusra’nın değil, Suriye’de Beşar Esad’a karşı savaşan Suriye İslam Cephesi ile Özgür Suriye Ordusu’nun da etkilendiği kaydedildi. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Esad’a karşı savaşan Türkmen birliklerinin de bombardımandan etkilendiği bildirildi.
 
Ebu Yusuf 2012 yılından bu yana Suriye topraklarında El Nusra Cephesi çatısı altında savaşıyordu. Daha önce 2009-2012 yılları arasında da Afgan cihadında bulunan Ebu Yusuf Afganistan’da Hamza Harbi mahlasını kullanıyordu.