BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den beklenen kritik isim İstanbul'da!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı'na indi.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı'na indi. Biden’i Atatürk Havalimanı’nda Türk ve ABD'li yetkililer karşıladı. Biden’in Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe’de görüşme yapması bekleniyor.

Biden'ın programında, Fener Rum Patriği'yle görüşme de var. Washington'dan gazeteci İlhan Tanır, hem bu görüşmenin hem de Biden'ın Türk yetkililere "güçler ayrılığı" ve "demokrasi" konusunda mesajlar verme planının, dönüşünde ABD'deki demokratlar ve cumhuriyetçilere "Bakın ben demokrasi anlattım" mesajını verme amacının bir parçası" olduğuna dikkat çekiyor.

Washington'dan gelen haberlerde, Biden'ın ziyaretinin Amerikan tarafının Türkiye'yi uluslararası koalisyona dahil etme çabalarının son halkasını oluşturacağı anlaşılıyor. Türkiye'nin ise, Suriye'deki ılımlı muhalifler için eğit-donat programının yanısıra 'uçuşa yasak ya da güvenli bölge' talepleri var. Türkiye'nin en çok ısrarcı olduğu konu ise, Esad'ın yönetimden uzaklaştırılması hedefinin ABD tarafından da kabul edilmesi.