BIST 9.536
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

ABD'li YPG savaşçısından Davutoğlu'na cevap!

YPG'nin en popüler Amerikalı savaşçılarından Matson, Davutoğlu'nun PYD'yi hedef alan o sözlerini değerlendirdi.

Abone ol

YPG saflarında savaşan ABD'li Jordan Matson, Türkiye'nin YPG'ye yönelik gerçekleştirdiği iki hava saldırısını IŞİD'e Türkiye tarafından verilen bir destek olarak yorumladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kürtlerin Suriye'deki siyasi örgütü Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) ve PYD'nin askeri kolu YPG'nin iki kez vurulduğunu açıklamıştı. YPG de, Türkiye'nin hafta sonunda Tel Abyad’ın Türkiye sınırına yakın YPG mevzilerini bombaladığını söylemişti.

Gelişmelerin ardından YPG saflarında savaşan Amerikalı askerlerden olan Jordan Matson, yaşananları Türkiye'nin IŞİD'e "hava desteği" olarak yorumladı. "Tükiye Kürtlere karşı IŞİD'e doğrudan hava desteği veriyor ve ana akım Amerikan medyası bunu görmezden geliyor" diye sosyal medya hesabından not paylaşan Matson, "Sanırım'Kürtlerin tek dostu dağlardır' sözü doğru" diye de ekledi.

YPG'nin Ruslarla işbirliği yapmasını da "mantıklı" bulan Matson, Obama'nın dış politikasını eleştirerek, "Tam bir kabus" yorumunu yaptı. Matson Obama'nın dış politikasında bir mantık bulamadığını dile getirdi.