BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  DÜNYA

ABD'li yetkilinin peçeteye çizdiği şok harita 3'e bölecekler!

ABD Libya'yı bölmeyi mi planlıyor. İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesi ABD'li yetkilinin bir peçetey çizdiği yeni Libya haritasının detayları yazdı. Haritaya göre ABD Libya'yı 3'e bölüp Osmanlı'daki sınırlarına çekmek istiyor.

Abone ol

İNGİLTERE'de yayınlanan The Guardian gazetesinden Stephane Kirchgaessner ve Julian Borger imzalı haberde Donald Trump'ın yardımcılarından Sebastian Gorka, Avrupalı bir diplomatla buluşmasında bir peçeteye çizdiği harita ile ülkeyi üçe bölmeyi teklif etti.

Plana göre Trablus ve Tobruk denize kıyısı olan Trablusgarp ve Sirenayka adlı iki ayrı ülke olurken Çad sınırına yakın Fizan bölgesinde de ayrı bir devlet kurulması öngörülüyor. Trump'ın Libya özel temsilcisi olmak için çabalayan Gorka, "radikal İslam karşıtı" görüşleriyle biliniyor.

KADDAFİ SONRASI ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Libya'da 2011 yılındaki ABD destekli müdahalenin ardından Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle artan çatışmalar hâlâ sürüyor.

The Guardian'a konuşan uzmanlar ülkeyi üçe bölmenin bölgeler arasında bulunan petrol rezervleri nedeniyle sınır çatışmalarını körükleyeceği uyarısında bulunuyor.