BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  EKONOMİ

ABD'li şirketten Türkiye için çılgın proje

Türkiye dünyanın yeni cazibe merkezi oldu. Sinema sektörünün merkezi ABD'de temaslarda bulunan Çağlayan, müthiş haberi duyurdu.

Abone ol

Hollywood'un benzeri Türkiye'ye kuruluyor. Dünya eğlence sektörünün kalbi ülkemizde atacak.

Entertainment Development Partners, Hollywood'daki film platoları ve turizme yönelik tesislerinin bir benzerini Türkiye'de de kurmak için Bakan Zafer Çağlayan'a sunum yaptı.

ABD'nin California eyaletinde, dünya sinema sektörünün merkezi Los Angeles kentinde, Hollywood film sektörü temsilcileri ile yaptığı görüşmelerin detaylarını değerlendiren Bakan Çağlayan, Entertainment Development Partners (EDP) adı altında üçlü bir konsorsiyum ile bir teklif paketi hazırladıklarını söyledi.

PLOTOLAR İÇİN İSİM VE YER BİLE BEĞENMİŞLER

Çağlayan, ''EDP Türkiye'de nasıl bir yapılanmaya gidebileceği ve yatırımın nasıl fırsatlara dönüşebileceği konusundaki çalışmalarını bize sundu. Türkiye'nin eğlence sektörüne yönelik geleceği le ilgili de bir çalışma yapmışlar. Hatta Türkiye'de kurmayı planladıkları platolar için bir isim ve yer bile beğenmişler'' diye konuştu.

"HOLLYWOOD ON BOSPHORUS" PROJESİ 

Universal Studios'un EDP olarak kendilerine sundukları projeye, Boğaziçi vurgusu yaparak ''Hollywood on Bosphours'' ismini verdiklerini söyleyen Çağlayan, proje sahiplerinin yer olarak da İstanbul'un Avrupa yakasını tercih ettiklerini dile getirdi.

abd.jpg

Çağlayan, California eyaletinde sinema sektörünün merkezi Los Angeles kentinde Universal Tema Park ve Film Stüdyosu ile Walt Disney stüdyolarını gezdi.

TÜRKİYE 2016'DA EĞLENCE SEKTÖRÜNDE İLK 10'A GİRECEK

Çağlayan, Price Water House şirketine yaptırılan bir çalışmada Türkiye'nin 2016 yılında eğlence sektörünün ilk 10 merkezi arasında yer alacağı bilgisinin kendisi ile paylaşıldığını, Türkiye'nin bu konuda çok büyük bir potansiyel taşıdığını vurguladı.

Proje sahiplerinin, bu yatırımın kendilerine getireceği dönüşten emin olduklarını kaydeden Çağlayan, EDP'nin sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu ve Balkanlar'da da bu alanda lider olabileceğine inandıklarını söyledi.

3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Henüz proje aşamasında olan ve 3 ay içinde fizibilite çalışması tamamlanarak Ekonomi Bakanlığı'na teslim edilecek olan projenin gerçekleşmesi durumunda Universal Studios'un Türkiye'ye 3 milyar dolara yakın bir yatırım yapmayı planladığını anlatan Çağlayan, ''Stüdyo Tema Park otellerinde olabileceği birkaç fazdan oluşan bir proje düşünüyorlar. Başlı başına bir endüstri. Türkiye için bir ilk olacak. Bu konuyu Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ile konuşacağız. Fizibilite raporu  geldikten sonra iki bakanlık çalışıp Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz'' şeklinde konuştu.