BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.492,07
HABER /  GÜNCEL

ABD'li milyarder Soros: Trump kısa sürede yok olacak!

Macar asıllı ABD’li yatırımcı George Soros, İsviçre'nin Davos kentindeki 48. Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada, Trump'ın kısa sürede yok olacağını belirtti.

Abone ol

Daha önce göçmen yasağı nedeniyle Demokrat savcılarla ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik bir dizi davada iş birliği yapan Soros, Trump yönetimini Davos'taki açıklamalarında yine eleştirdi.

Bloomberg News'un haberine göre, 87 yaşındaki Macaristan asıllı milyarder "Trump yönetimini dünya için bir tehdit olarak görüyorum. Ancak bunun 2020'de ya da daha kısa sürede ortadan yok olacak tamamen geçici bir fenomen olduğunu düşünüyorum" dedi.

"2018'DE DEMOKRATLARIN SEÇİMİ KAZANMASINI BEKLİYORUM"

Soros sözlerini "Çekirdek destekçilerini harekete geçirme konusunda Trump'ın hakkını veriyorum. Ancak her çekirdek destekçisine karşı, eşit şekilde harekete geçen daha fazla sayıda çekirdek muhalif yarattı. Bu nedenle 2018'de Demokratların seçimi kazanmasını bekliyorum." dedi.

FACEBOOK VE GOOGLE TOPLUM İÇİN TEHLİKE

George Soros, Facebook ve Google'ın "toplum için tehlike" olduğunu öne sürerek, "günlerinin sayılı olduğunu" söyledi. Soros, Facebook ve Google'ı hedef alarak, "yeniliğin önünde engel oluşturduklarını" savundu. Davos'ta konuşan Soros, "madencilik ve petrol şirketleri nasıl fiziksel çevreyi sömürüyorsa, sosyal medya şirketleri de öyle sosyal çevreyi sömürüyor" diye konuştu.