BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

ABD'li gizemli kuruluştan referandum anketi sonucu

CHP yakın yayın organlarının her seçim öncesi yayınladığı ve kaynağını asla açıklamadıkları gizemli anket sonuçlarına bir yenisi daha eklendi. Adı açıklanmayan ABD'li bir kuruşulun yaptığı iddia edilen anket sonuçlarına göre 'hayır' oyları önde.

Abone ol

Kamuoyunda adı anılan anket firmalarının yayınladığı tüm anketlerde 'evet' sonucunun çıkmasına karşın CHP'ye yakın yayın organları 'adını açıklanmayan' hayali anket sonuçları üzerinden yayın yapmayı sürdürüyor. Bu anketlerin sonuncusu Cumhuriyet gazetesinin bugünkü sayfalarında yer aldı. ABD’li bir kuruluşun bu ay içerisinde 58 şehirde yaptığı iddia edilen anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 38.29'u 'hayır' derken, yüzde 35.90'ı ise 'evet' dedi.

KARARSIZLAR DAĞITILDIĞINDA HAYIR YÜZDE 52.18

Ankette sandığa gitmeyeceğini net olarak ifade edenler kapsam dışı bırakılıp, yüzde 10 dolayındaki kararsızlar dağıtılarak yapılan hesaplama, hayır oylarının evet oylarını yaklaşık yüzde 4.5 oranında geçtiğini gösterdi.

Kararsızlar dağıtılınca hayır oyları yüzde 52.18, evet oyları ise yüzde 47.81 olarak hesaplandı.

HER SEÇİMDE CHP İKTİDARA GELİYOR

Geçmiş yıllarda yapılan genel seçimler öncesinde de CHP'ye yakın yayın organları 'Bir ABD'li kuruluş' adı altında yapıldığı iddia edilen çok sayıda anket sonucu yayınlamıştı. Geçmişte yayınlanan anketlerde de CHP'nin seçimlerden birinci parti çıkacağı iddia edilmişti. 

42 ilde yapılan referandum anketinden çıkan çarpıcı sonuç!