BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

ABD'li elçiye Fethullah Gülen sorulunca...

AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'den İngilizce Fethullah Gülen açıklaması.

Abone ol

AK Parti'li yetkililerin "ifade özgürlüğü" ve "uzun tutukluluk süreleriyle" ilgili açıklamaları sonrası 'Acemi Elçi" sözüyle eleştirdileri ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone seçimlerin ardından ilk kez AK Parti’ye geldi. 

Burada Mehmet Ali Şahin'le bir görüşme yapan Ricciardone çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İyi derecede Türkçe bilen Ricciardone'nin, gazetecilerin sorularını bugün de Türkçe yanıtladı. Ancak söz Fethullah Gülen'e gelince büyükelçi Türkçe konuşmayı bir anda kesti. Gazeteciler ABD'li elçiye "Görüşmede Fethullah Gülen konuşuldu mu?" diye sordu. Ricciardone ise bu soruya İngilizce yanıt vererek "Yerel konulardan ziyade iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular konuşuldu" dedi.

GÖKÇEK'E SAYGIM SONSUZ

Ziyareti "olağan" olarak nitelendiren Francis Ricciardone, görüşmede ABD Kongresi ve TBMM'deki konuların gündeme geldiğini söyledi.

Aralarında Ukrayna, Suriye, İran, Irak, İsrail ve Filistin’in de olduğu pek çok konuyu görüştüklerini dile getiren Ricciardone, ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ele alındığını ifade etti.ABD Büyükelçisi Ricciardone, “Türk-Amerikan ilişkilerini en üst düzeyde tutmamız gerektiğini vurguladık. Aynı zamanda fırsatları da konuştuk” diye konuştu.

Bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek’i tebrik ettiğini de ifade eden Ricciardone, "Sayın Melih Gökçek’e saygım sonsuz. Başarılarını tebrik ettim" diye konuştu.