BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ABDli asker eşlerinin dansözlük merakı

İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li asker eşleri, özel gün ve partilerde egzotik buldukları dansöz kıyafetleri diktiriyor.

Abone ol

İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li asker eşlerini dansözlük merakı sardı. Asker eşleri, özel gün ve partilerde egzotik buldukları dansöz kıyafetleri diktiriyor.

24 yaşındaki Jillian Marguez de, çok seksi bulduğu için dansöz kıyafetini giydiğini ve kocasını mutlu ettiğini söyledi.

1954 yılında açılan İncirlik Hava Üssü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin hizmetinde ortak kullanıma açılmasıyla birlikte Adana'ya gelen ABD'li asker ve aileleri, bir yandan İncirlik'in çehresini değiştirirken diğer taraftan kendileri de yaşadıkları bölgeye uyum sağlamaya başladı.

Özellikle bu değişimden en fazla ABD'li asker eşleri ve çevredeki esnaf etkilendi. ABD'li askerlerin gelmesiyle birlikte İncirlik'e çok sayıda bar ve eğlence yeri açılırken esnafın da satış profili değişti. Ancak bazı Türk ve Arap geleneği Amerikan askerlerinin eşlerini etkiledi.

Son yıllarda esnafın vitrinlerinde dansöz kıyafetleri görülmeye başlandı. ABD'lilerin olduğu bir partide sahneye çıkan dansöz özellikle terzilerin yeni ekmek kapısı oldu. ABD'li asker eşleri, sahnedeki dansözün giydiği kıyafetin çok "seksi" olduğunu ve rahat dans etmeyi sağladığı için özel gün ve partilerde giymek için dansöz kıyafeti siparişi vermeye başladı.

İncirlik'teki terziler mesailerini şimdi dansöz kıyafeti dikmeye harcıyor.
İncirlik'te 25 yıldır terzilik yapan Serdar Ulunisan, ABD'li asker eşlerinin bu merakından çok memnun. Son yıllarda ABD'li asker eşlerinin dansöz kıyafeti siparişiyle takım elbise yerine dansöz kıyafeti dikmeye başladıklarını belirten Ulunisan, "ABD'liler kıyafeti çok egzotik bulduğu için giyiyor. Kıyafetleri özellikle partilerde ve eşlerine seksi görünmek için yatak odasında giyiniyorlar" dedi.

Ulunisan, haftada en az 3 sipariş aldığını belirterek şöyle konuştu: "Kendi diktiğimizin yanı sıra özel sipariş de alıyoruz. ABD'li kadınlar bilgisayardan dansöz modeli indirerek bize getirip bunu yapabilir misiniz diyorlar. Biz de modeli çıkarıp dikiyoruz. Bunun maliyeti 150 ile 500 dolar arasında değişiyor. ABD'lilerin dansöz kıyafeti merakı bozuk olan işlerimizi biraz olsun düzeltti."

ABD'li asker eşi olan Jillian Marguez (24) de dansöz kıyafetini beğenip partilerde giyen asker eşlerinden sadece biri. Terziye dansöz kıyafeti diktiren Marguez, prova yaparken oynamayı da ihmal etmedi. Dansöz kıyafetinin çok rahat ve seksi olduğunu bu nedenle beğendiğini söyleyen Marguez, "Partilerde oynarken çok rahat oluyor. Üstelik çok güzel bir kıyafet. Özel günlerde ve kocam için giyiyorum" dedi.
Marguez, dansöz kıyafetini giydiği zaman kocasının yatak odasında çok mutlu olduğunu söylemesi iş yerinde gülüşmelere neden oldu.