BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

AB'den Hrant Dink serzenişi

14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği Hrant Dink kararı Avrupa Birliği'nin de umutlarını kırdı. İşte birlikten gelen ilk tepki...

Abone ol

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Hrant Dink cinayeti davasındaki mahkeme kararıyla "derin devlete ışık tutma" fırsatının kaçtığını iddia etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Dink kararını değerlendiren Flautre, ''Hrant Dink ve geçmişte diğer gazetecilere yönelik cinayetlerin arkasındaki suçlulara ve derin devlete ışık tutma fırsatı kaçtı" dedi. AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Flautre, yazılı açıklamasında, ''Bu karar Türkiye yargısındaki sistematik eksiklikleri ortaya koyan yeni bir örnektir'' dedi.

'YARGI HAKSIZLIĞIN PARÇASI OLDU'

Verilen kararda soruşturmanın sınırlı kalmasının etkili olduğunu savunan Flautre, ''Bu durum sadece adaleti ve bunun dağıtılmasını zayıflatmıyor, aynı zamanda yargıyı çözümden ziyade haksızlığın parçası yapıyor'' ifadesini kullandı.

'YARGI BAĞIMSIZLIĞI TESTTEN GEÇTİ'

Hrant Dink davasıyla Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığının testten geçtiğini kaydeden Flautre, ''Aynı zamanda bu, Türkiye için Hrant Dink ve geçmişte diğer gazetecilere yönelik cinayetlerin arkasındaki suçlulara ve derin devlete ışık tutma fırsatıdır. Fırsatın kaçırılması anlamına gelen bu karar aynı zamanda Türk yargı sistemindeki eksiklikleri ortaya çıkarmıştır'' görüşünü savundu.