BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AB'den Afşinli kadınlara 143 bin Euro

Hazırlanan 'Kadınların Yerel İş Gücü Piyasasına Entegrasyonu' konulu proje, Finans İhale Birimi tarafından kabul edildi.

Abone ol

Kahramanmaraş Afşin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, 'Kadınların Yerel İş Gücü Piyasasına Entegrasyonu' konulu proje, Avrupa Projesi Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edildi.

Afşin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği öncülüğünde geniş bir iş birliği ile yürütülen proje, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan tarafından basın toplantısıyla duyuruldu.

Arıcan, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"Avrupa Projesi Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edilen 143 bin 409 Euro'luk projelerinin kabul edildiğini bu proje ile kadınların iş hayatına kazandırılması için cesaretlendirici, teşvik edilmesi ve motivasyonlarının yükseltilmesi, hedef kitleye ve sektöre yeni değerler kazandırılması amaçlandı. Amacımız, çalışmak isteyen bayanlara iş imkanı sağlamak, evlerinde ürettiklerini güvenli ve kolay bir şekilde pazarlayacakları yeni istihdam alanları oluşturmak."

Arıcan, bu proje ile kadın giyim ve giyim aksesuarları, kadın girişimcilik, kadın pazarlama teknikleri ve satış elamanlığı mesleki eğitim kursları açılacağını, bu kurslarda başarılı olan 8 bayanın Danimarka'da 14 günlük mesleki eğitim kursu ve staj uygulamasına katılacaklarını söyledi.