BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  GÜNCEL

Abddullah Öcalan da tahliye olacak!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın gelecek yıl serbest kalacağını öne sürdü.

Abone ol

Diyarbakır İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Öcalan’a özgürlük mitingi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın önümüzdeki yıl aynı meydanda halka selam vereceğini söyledi.

MÜCADELE DİRAYETLE GELİŞİRSE 

Önder, “Başta kadınlar ve gençlik Amed (Diyarbakır) halkı Kürt halkı mazlumlar Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesi bu dirayette gelişirse önümüzdeki yıl Sayın Öcalan kendisi bu meydanda size selam verecek.” dedi.

POLİS TÜRK BAYRAKLARININ YANINDA NÖBET TUTTU 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde çok sayıda PKK ve KCK flamaları yer aldı. Diyarbakır Emniyeti de mitingin dört ana girişinde üst araması yaptı. Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle Diyarbakır polisi, bölgede bulunan Türk bayraklarının yanında zırhlı araçlarla nöbet tuttu.

Kendilerine en çok barış sürecinin sonunda Öcalan’ın serbest kalıp kalmayacağının sorulduğunu belirten Önder, “Bugün onlara cevabı yalnızca bizim verebileceğimizi söylemek için bir aradayız” diye konuştu.

ÖCALAN ÇIKMADAN BARIŞ OLMAZ 

Kendilerinin bir mucize beklemediğini belirten Önder, “Bugün Kürtlere kırım uygulayanları ödüllendirdiler, onlardan valiler, bakanlar oluşturanlar belki utanmıyorlar ama biz onların adına utanıyoruz. Kimse unutmamalı Öcalan tutsak oldukça barış da tutsak olacaktır” şeklinde konuştu.