BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  DÜNYA

ABD'den vize yasağıyla ilgili flaş açıklama

ABD Dışişleri Sözcüsü, Türkiye'ye getirilen vize kısıtlamasıyla ilgili heyetler arası yapılan görüşmelerde belirli bir ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, uygulanan vize kısıtlamasıyla ilgili Türkiye'deki görüşmelerin verimli geçtiğini ve çözüm konusunda ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında iki ülke arasında yaşanan vize kriziyle ilgili konuştu. Nauert, 'Türkiye ile vize görüşmeleri verimli geçti. Önemli ilerlemeler kaydettik' dedi. Nauert, krizin kısa sürede çözülmesini beklediğini de açıkladı. Osman Kavala'nın gözaltına alınmasına ilişkin soru üzerine Nauert, tutuklamalarda 'kanıt yetersizliği olduğunu belirtirken, bu durumdan dolayı kaygılı olduklarını dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmasına da değindi. Neuert yaşanan gelişmeden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

Sözcü Nauert, Türkiye'de gözaltına alınan, akademisyen, gazeteci, sivil toplum örgütü üyeleri ve aktivistlerle ilgili de konuştu. Nauert, tutuklamalarda 'kanıt yetersizliği olduğunu belirtirken, bu durumdan dolayı 'kaygılıyız' dedi. Sözcü aynı zamanda, "konuyla ilgili endişlerimizi Türk hükümetine defalarca ilettik" dedi.