BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

ABD'den Twitter tepkisi!

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, Türkiye'deki Twitter yasağına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Türkiye'deki Twitter yasağına karşı eleştirilerin dozunu arttıran ABD yönetiminden yeni bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf,  “Hükümet yasakladığından beri, önceye göre Türkiye’den daha fazla tweet var. Sanırım bu, ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan insanlara ilginç bir işaret. İnsanların özgür ifade haklarına yönelik bu türden bir kısıtlamaya demokraside yer yoktur” ifadelerini kullandı.

Twitter'ın yasaklanmasından sonra Hükümete yönelik sert eleştiriler yönelten ABD yönetimi, devam eden yasakla ilgili tonunu yükseltti. Dışişleri Sözcüsü, yasaktan sonra Türkiye'de atılan tweet sayısının arttığını söyleyerek, bunun ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışanlara karşı bir işaret olduğunu belirtti.

Hürriyet muhabiri Tolga Tanış'ın haberine göre, günlük basın toplantısında Türkiye’deki Twitter yasağının halen devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Harf, “Hükümet yasakladığından beri, önceye göre Türkiye’den daha fazla tweet var. Sanırım bu, ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan insanlara, bunun işlemediğine ve yapılacak doğru şey olmadığına dair ilginç bir işaret. Bence (bu olayda) dünyanın gördüğü şey, Türkiye’nin içinden, orada bloke edilme konusunda ne düşündüklerine dair tweet atan insanların sayısıydı.”

ANKARA’YA ÇAĞRI

Harf, bu konudaki ciddi endişelerini hem Washington hem de Ankara’da Türk yetkililere doğrudan ilettiklerini bir kez daha tekrarlayarak, “Elbette Türkiye’de ve diğer her yerdeki ifade özgürlüğünü destekliyoruz. Özgür ifade hakkına zarar verecek her türlü davranışa karşı çıkıyoruz ve Türk Hükümeti’ne vatandaşlarının Twitter’a erişimlerini engellememe, tüm sosyal medya platformlarına tam erişim sağlama çağrısı yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Harf, Türk Hükümeti’nin getirmeye çalıştığı yasağın işlememesi konusunda ise “İnsanların özgür ifade haklarına yönelik bu türden bir kısıtlamaya demokraside yer yoktur” dedi.

TWITTER’LA GÖRÜŞÜYORUZ

Harf, Türkiye’deki insanlara yasağı aşmaları konusunda yardım edip etmedikleri konusunda ise “Benim bilgim yok. Bu konuda hem Twittter hem de Türk Hükümeti ile temas halindeyiz ama hayır yardım etmiyoruz“ dedi.

Harf, Türk Hükümeti’nin Twitter’dan bazı kullanıcıların bilgilerini istediğinin hatırlatılması üzerine ise “Bu, bizim bir duruş sergilememiz gereken bir şey değil. Twitter buna kendi karar verebilir. Bizim söylediğimiz, hükümetin kendi vatandaşlarının erişimini engellememesi” diye konuştu.