BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye uyarı: Kurban Bayramı boyunca saldıracaklar!

Terör örgütü DEAŞ Kurban Bayramı'nda İncirlik Üssü'ne mi saldıracak? Hürriyet yazarı Abdukadir Selvi, ABD'nin 20 gün önce Türkiye'yi saldırı konusunda uyardığını yazdı.

Abone ol

Son günlerde Adana ve Şanlıurfa'da ardı ardına düşen insansız hava araçları kafalarda soru işareti bırakmıştı. ABD'ye ait olduğu açıklanan İHA'ların İdlip operasyonu öncesi keşif uçuşu yaptığı öne sürülmüştü. Hürriyet yazarı Abdulkaldir Selvi, işin perde arkasını bugünkü köşesine taşıdı. ABD'nin 20 gün önce Türkiye'ye saldırı istihbaratı verdiğini ifade eden Selvi, o istihbarat bilgisinde DEAŞ terör örgütünün Kurban Bayramı'nda İncirlik Üssü ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldıracağının yer aldığını paylaştı. 

Selvi'nin ulaştığı bilgiye göre,DAEŞ, İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik olarak Kurban Bayramı süresince İnsansız Hava Araçları veya Drone’larla saldırı planlıyordu. Türk güvenlik makamları verilen yüksek gizlilikli istihbaratı ciddiyetle ele aldı ve saldırıya karşı önlemler alındı.

Selvi'nin yazısından öne çıkanlar şöyle: 

ABD makamları tarafından yaklaşık 20 gün önce Türk güvenlik birimlerine, gizlilik derecesi yüksek bir istihbarat ulaştırıldı. İstihbarat, yakın zaman içerisinde yeniden güncellendi. Bir de zaman aralığı verildi. 

ABD’LİLERİN İLETTİĞİ İSTİHBARAT NEYDİ?

ABD güvenlik birimleri tarafından iletilen istihbarat elbette ki ciddiye alındı. ABD’lilerle Türk güvenlik birimleri ortak çalışmalar yaptı. Ve hemen gereken tedbirler alınıp uygulamaya konuldu. Ancak tehdit hâlâ devam ediyor.

Peki ABD makamları tarafından Türk güvenlik birimlerine yüksek gizlilik dereceli olarak iletilen istihbarat neydi? ABD’liler DAEŞ’ın Kurban Bayramı’nda İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı girişiminde bulunacağı istihbaratını elde ettiklerini belirterek ivedilikle önlem alınmasını istiyordu. ABD’nin istihbarat birimleri tarafından kaynağından elde edilen istihbarata göre DAEŞ, İncirlik Üssü ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik olarak Kurban Bayramı süresince İnsansız Hava Araçları veya Drone’larla saldırı planlıyordu.