BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  DÜNYA

ABD'den Türkiye'ye soykırım şoku!

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul etti.

Abone ol
Ermeni 'soykırımı' iddialarının tanınması için Türkiye'ye çağrı yapılmasını öngören tasarı, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edildi. Senato Genel Kurulu'nun gündemine getirilmesi muhtemel tasarının kabul edilse bile bağlayıcı özelliği bulunmuyor. 
  
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen bir karar tasarısını onayladı.
 
Komiteye, başkanı Robert Menendez'in sunduğu tasarı, 5'e karşı 12 senatörün oyuyla geçti.
 
Ermeni lobisinin güçlü destekçilerinden Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat senatör Robert Menendez ve Cumhuriyetçi Parti Illinois senatörü Mark Kirk tarafından sunulan tasarı, ABD Başkanı'na 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıması çağrısında bulunuyor.
 
Senato Dış İlişkiler Komitesi'ne sunulan tasarıda, "Başkan, Ermeni 'soykırımıyla' ilgili gerçeklerin Türkiye Cumhuriyeti evleti tarafından tam biçimde tanınmasını içeren adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı bir Türk-Ermeni ilişkisi doğrultusunda çalışmalı" ifadeleri yer alıyor.
 
DAVUTOĞLU KERRY'Yİ ARADI
 
Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün akşam ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü. Davutoğlu, Ermeni soykırımı iddialarının yıldönümü olan 24 Nisan öncesi Türkiye'nin kaygılarını Kerry'ye iletti. Japonya ziyareti öncesi konuşan Davutoğlu, "24 Nisan öncesi lobiler harekete geçer, rahatsız edici girişimler olabilir. Amerikan yönetiminin bizi rahatsız edecek bir tutum göstermeyeceği ümidini taşıyoruz" dedi.