BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  DÜNYA

ABD'den Türkiye açıklaması: İlişkilerimiz karışık

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ilişkilerin "karmaşık" olduğunu açıkladı. Nauert, 2 konsolosluk çalışanlarının tutuklu olduğunu da söyledi.

Abone ol

ABD'nin  İstanbul Konsolosluğu çalışanı Türk vatandaşı Metin Topuz'un FETÖ ile bağlantıları ve casusluk suçlaması nedeniyle tutuklanmasının ardından başlayan ve vizelerin karşılıklı askıya alınmasıyla tırmanan krizde  ABD'den yeni bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, dün akşam yaptığı yeni açıklamada " Türkiye ile ilişkilerimiz karmaşık" dedi.

"2 ÇALIŞANIMIZ TERÖR SUÇLAMASIYLA TUTUKLU"

Nauert, bu karmaşıklığın nedenini de "2 çalışanımız tutuklu ve terörle suçlanıyor. Türk hükümeti, suçlamalarla ilgili halen bir kanıt göstermedi" şeklinde açıkladı.

İKİNCİ ZANLI KONSOLOSLUKTA SAKLANIYORDU

Tutuklanan ilk konsolosluk çalışanının Metin Topuz olduğu biliniyor. Ancak ikinci ismin kim olduğuna  ABD tarafı açıklık getirmedi.  Türkiye,  ABD'nin  İstanbul konsolosluğunda saklanan FETÖ bağlantılı ikinci bir çalışanı  ABD'den resmen istemiş, ancak  ABD, herhangi bir çalışanı saklamadıklarını iddia etmişti.