BIST 8.737
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,78
HABER /  DÜNYA

ABD'den şok Afrin planı önerisi Tillerson'un çantasından çıktı

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Afrin ve Menbiç için Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un çantasındaki öneriyi paylaştı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Menbiç'in PKK'dan temizlenmemesi için Ankara'ya kirli pazarlığa geliyor. Ankak hükümet dün resti çekti  ve ABD'ye "aklını başına al" mesajı verdi. Başbakan Yıldırım, "kirli pazarlık içinde olmayız" diyerek kararlılığını gösterdi. Peki perşembe günü Türkiye'ye gelecek olan Tillerson'un çantasında neler var? Abdulkadir Selvi merak edilen ABD'nin önerisini köşe yazısında aktardı.

"YPG'Yİ TAHLİYE EDELİM": (...)ABD’nin Afrin planından söz ediliyor. ABD’nin, ”Fırat’ın batısında bir güvenli bölge kurun. Ancak Afrin şehir merkezine girmeyin. Biz Afrin’den YPG’yi tahliye edelim. Menbiç’te olduğu gibi Afrin’de de yerel unsurlardan bir kent konseyi kuralım” önerisini Ankara, ABD’nin YPG’yi koruma ve Afrin operasyonunu engelleme çabası olarak görüyor. ABD’nin ciddiye alınabilmesi için Afrin ve Menbiç konusunda ikna edici tekliflerle gelmesi gerekiyor."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı