BIST 9.689
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  DÜNYA

ABD'den skandal karar! Filistinli mültecilere yardımları tamamen durdurdu

Trump'ın başkan seçilmesinin ardından Filistin'e yönelik politikalarını neredeyse 180 derece değiştiren ABD, şimdi de BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na mali yardımları tamamen durdurma kararı aldı.

Abone ol

ABD, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na mali yardımları tamamen durdurma kararı aldı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sözcü Nauert, ABD'nin UNRWA'ya bundan sonra ilave katkı yapmamasına karar verildiğini açıkladı.

Nauert, ocak ayında ABD'nin ajansa yaptığı 60 milyon dolarlık katkıdan sonra "artık bu yükün büyük kısmını tek başlarına taşımayacaklarını açıkça dile getirdiklerini" kaydetti.

Nauert, ajansın işleyiş biçimindeki sorunları daha önce de dile getirdiklerini ancak herhangi bir değişim emaresi görmediklerini savundu.

FİLİSTİNLİ MÜLTECİ ÇOCUKLARI ETKİLEYECEK... Ajansa yardımların kesilecek olmasının özellikle Filistinli çocukları negatif etkileyecek olmasından endişe duyduklarını savunan Nauert, "Filistinliler, kriz odaklı hizmet sunma modelinden daha iyisini hak ediyorlar. ABD olarak Birleşmiş Milletler, ilgili ülkeler ve diğer paydaşlarla yeni modeller ve yaklaşımlar üzerinde çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

ÖNCE AZALTTI SONRA TAMAMEN KESTİ... Amerikan medyasına yansıyan iddialarda, geçen aylarda UNRWA'ya sağladığı 365 milyon dolarlık yardımın 300 milyon dolarını kesen ABD'nin, şimdi de bu yardımları tamamen durdurma kararı aldığı öne sürülmüştü.