BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75
HABER /  DÜNYA

ABD'den Rusya'ya çok sert sözler!

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, Rusya'nın Suriye'de yaptığının terörle mücadele değil "barbarlık" olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD'den Rusya'ya Suriye eleştirisi. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye toplantısında konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, Rusya'nın Suriye'de yürüttüğü terörle mücadeleyi barbarlık olarak nitelendirdi.

BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye toplantısında konuşan Power, Halep'in doğusunda 275 bin kişinin Rus ve rejim saldırılarının hedefi olduğunu, son üç günde 150'den fazla hava saldırısı sonucu en az 139 sivilin hayatını kaybettiğini kaydetti.

"BARIŞI DEĞİL SAVAŞI TERCİH EDİYORLAR"

Power, "Rusya ve Esed, barışın peşinden gitmek yerine savaşı tercih ediyorlar. Sivillere insani yardım ulaştırmak yerine yardım götüren konvoyları, hastaneleri ve insanların hayatını kurtarmaya çalışan ilk yardım görevlilerini vuruyorlar." dedi.BM Genel Kurulu görüşmeleri sürerken, şiddetin engellenmesi için diplomasi yürütülürken Rusya ve Esed'in Halep'te yeni saldırı başlattıklarını vurgulayan Power, "Rusya'nın Suriye'de yaptığı terörle savaş değil, barbarlıktır." dedi.

Çatışmaların durması için tüm opsiyonları değerlendireceklerini ancak bunun tek taraflı olamayacağını ifade eden Power, BMGK üyelerine de uyarıda bulunarak, "Tarih, yaşanan katlim karşısında bugün sessizce oturan Konsey üyelerini de iyi anmayacaktır." ifadelerini kullandı.

RUSYA DA ABD'Yİ SUÇLADI

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin ise konuşmasında ABD'yi suçladı. ABD'nin muhalif gruplar arasında teröristlerin belirlenmesi konusunda verdiği taahhüde sadık kalmadığını savunan Churkin, Halep'teki 200 binden fazla kişinin terörist grupların mahkumu olduğunu iddia etti.

Halep'te yardım konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin Rus uçaklarının sorumluluğu olmadığını öne süren Churkin, ülkesinin Suriye'de çatışmaların durması için her zaman uzlaşmayı aradığını belirtti.