BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.416,63
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Rakka operasyonu açıklaması

ABD'nin, daha önce olduğu gibi Rakka operasyonunda da Suriye Demokratik Güçlerini desteklemeye devam edeceği duyuruldu

Abone ol

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Rakka operasyonunda Suriye Demokratik Güçlerini destekleyeceklerini bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, daha önce olduğu gibi Rakka operasyonunda da Suriye Demokratik Güçlerini desteklemeye devam edeceği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, “Rakka’ya karşı yapılan kara operasyonları Suriye Demokratik Güçleri tarafından yürütülüyor ve biz daha önce yaptığımız gibi bu operasyonlarda ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz” ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de, günlük basın toplantısında Rakka’ya yapılan operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toner’e Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Rakka operasyonlarında ABD’yle koordineli bir şekilde çalışmak istedikleri yönündeki sözleri soruldu.

Rusya ile Suriye’de çatışmaların durdurulması anlaşmasının uygulanması konusunda ortak çalıştıklarını belirten Toner, “Suriye Demokratik Güçlerini Rakka’yı DAEŞ’ten kurtarması için desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Öte yandan Toner, bir soru üzerine Suriye’de yapılan operasyonlarda ABD’nin önceliklerinin değişmediğini söyledi.

Toner şunları kaydetti:

"Suriye’de iki önceliğimiz var. Birincisi DAEŞ’Ie tamamen ortadan kaldırmaktır. Bunun için 66 ülkenin öncülüğünde kurulmuş bir koalisyonumuz var. Suriye’nin kuzeyinde ise Suriye Demokratik güçlerini, DAEŞ’e karşı destekliyoruz. Irak ordusunu ise Irak’ta aynı amaçla destekliyoruz. Diğer önceliğimiz ise, devam etmekte olan kanlı Suriye iç savaşıdır. Buna karşı ise, Rusya ve diğer ülkelerle birlikte çatışmaların anlaşmasının uygulanması için çalışarak çatışıyoruz. Bu sürecin ise bizi siyasal çözüm arayışlarına götüreceğine inanıyoruz."