BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  DÜNYA

ABD'den PKK/YPG'ye 90 TIR dolusu ağır silah

ABD, Deyrezzor operasyonu kapsamında PKK/YPG'ye 90 tırla zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Silahlar arasında ısı güdümlü füzeler de var.

Abone ol

ABD,  Rakka ve Deyrezzor operasyonu kapsamında PKK/YPG'ye ağır silah ve zırhlı araçlar göndermeyi sürdürüyor.

PKK'nın  Suriye kolu YPG'nin kullandığı diğer isimle "Demokratik  Suriye Güçleri"nden bir yetkili Sputnik'e yaptığı açıklamada  ABD'nin silah ve zırhlı araç sevkiyatının kendilerine dün ulaştığını belirterek şöyle dedi:

"ROKETLER, FÜZELER, HAVAN TOPLARI, KALAŞNİKOF SİLAHLAR VAR"

ABD, Deyrezzor operasyonu nedeniyle bize zırhlı  Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Bize ulaşan silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, doçkalar, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahları var. Silahlar ve zırhlı  Hummeraraçları Kuzey  Irak karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan  Suriye'ye sokuldu.

"DAHA FAZLA SİLAH SÖZÜ VERDİLER"

Silahların tırlarla Deyrezzor kentinin doğusunda DEAŞ'ın YPG'ye bırakıp çekildiği bölgelere bırakıldığini söyleyen terörist, "Silahlar ve zırhlı araçlar 90 tırla geldi. Operasyon için daha fazla ihtiyacımız var. Bunu  ABD'li yetkililere bildirdik. Yakında daha fazla ağır silahın gönderileceği sözünü verdiler" dedi.

TÜRKİYE, YPG'YE SİLAH VERİLMESİNE KARŞI ÇIKIYOR

ABD, şimdiye kadar PKK/YPG'ye 1480 tırla ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.  Ankara, YPG'ye silah verilmesine sert bir şekilde karşı çıkıyor.