BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'den PKK'ya 300 TIR dolusu silah yardımı

ABD bir yandan Kandil'deki teröristbaşları için ödül koyarken diğer yandan PKK'ya silah desteğini sürdürüyor. ABD, PKK/YPG'nin ana çatışını oluşturduğu DSG'ye 300 TIR, silah ve zırhlı araç gönderdi.

Abone ol

TÜRKİYE'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DGS) kaynaklarından edinilen bilgilere göre ABD, Suriye-Irak sınırındaki Hejin ile Bagoz kasabasının IŞİD'den alınması operasyonu kapsamında DSG'ye ağır silahlar ile zırhlı araçlar gönderdi. 2500'e yakın IŞİD militanının saklandığı bu kasabalar Suriye'de IŞİD'in elinde kalan son bölgeler olması bakımından büyük önem taşıyor.

FÜZELER, HAVAN TOPLARI VE OTOMATİK SİLAHLAR... Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan DSG'den üst düzey bir yetkili şunları söyledi: "ABD, Hejin operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçlar ile ağır silahlar gönderdi. Pikap araçlar da gönderdi. 300 TIR, silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Bize gönderilen silahlar içerisinde füzeler, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer silahlar var. Silahlar ve zırhlı hummer araçlar Kuzey Irak'tan karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan sokuldu.

TÜRKİYE'NİN OLASI MÜDAHALESİNE KARŞI... Türkiye'nin olası bir müdahalesine karşın bize gelen silahlar ABD üslerindeki depolarda tutuluyor. Sonra ihtiyaca göre bölgelere dağıtılıyor. Silah sevkiyatları artık geceleri yapılıyor. Basın çok haber yapmasın ve Türkiye ile başka ülkeler çok tepki vermesin diye silah sevkiyatları mümkün olduğu kadar gizlilik içerisinde yapılıyor."