BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  DÜNYA

ABD'den Paris için 'radikal İslam' ayarı!

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, terör saldırılarını "radikal İslam" olarak tanımlamanın doğru olmayacağını ifade etti.

Abone ol

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Paris'teki terör saldırılarını "radikal İslam" olarak tanımlamanın doğru olmayacağını belirtti.

Earnest'e günlük basın brifinginde, Obama yönetiminin, Fransa hükümeti gibi Paris'teki terör saldırılarını niçin "radikal İslam" olarak tanımlamadığı soruldu.

Josh Earnest, yaşananların ne olduğunu doğru tanımlamak gerektiğini, bu nedenle "radikal İslam" ifadesinin kullanılamayacağını söyledi.

Fransızların "ideolojiyi, sapkın görüşü" bu isimle adlandırdıkları hatırlatılarak, bu tanımlamaya katılmamalarının ardında bir neden olup olmadığının ısrarla sorulması üzerine Earnest, şunları kaydetti:

"Birincisi doğruluk. Tam olarak ne olduğunu izah etmek istiyoruz. Bu bireyler bir terörist eylem gerçekleştirdi ve onlar daha sonra İslam dinine başvurarak, bu terörist eylemlerini ve sapkın görüşlerini haklı göstermeyi denedi. İkincisi, bu eylem, Müslüman liderler tarafından şiddetle kınandı. Bu tanımlamayı (radikal İslam) kullanmayı niçin seçmediğimizin sebeplerini ifade etmeye çalışıyorum, çünkü bu ifadenin olanları doğru şekilde tanımladığı gözükmüyor. Ancak bu tamamen haksız olduğunu düşündüğümüz terör eylemini, bu şiddetin meşrulaştırılması gibi bir pozisyonda da olmak istemiyoruz."

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, El-Kaide ve yandaşları tarafından işlenen terör eylemlerinin kurbanlarının büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğuna dikkati çekerek, "Bu, dünyanın İslam ile savaşta olmadığının açık bir göstergesidir. Dünya ve ABD, daha önce de ifade ettiğimiz gibi, IŞİD bağlamında, bu terör eylemlerini gerçekleştiren, gerçekleştirdikleri eylemleri bu dini kullanarak haklı göstermeye çalışan bireylere, şiddet yanlısı aşırılıkçılarla savaşta" diye konuştu.