BIST 9.556
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,17
HABER /  DÜNYA

ABD'den IŞİD'e karşı Apaçi hamlesi!

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Irak'taki terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin de kullanılacağını duyurdu.

Abone ol

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Irak'taki  terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin de kullanılacağını açıkladı. 

Koalisyon sözcüsü Albay SteveWarren, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Irak hükümetinin, DAEŞ ile mücadelede Apaçi helikopterlerinin kullanılmasını onayladığını belirterek, helikopterlerin her an savaşa dahil edilebileceğini ifade etti.

DAEŞ mensubu 150 militanın bomba yüklü 3 araçla Teliskaf'a saldırı düzenlediğini ifade eden Warren, o sırada beldede toplantı gerçekleştiren ABD  askerlerinin, saldırıyı bertaraf etmek için Peşmerge güçlerine destek vermek  durumunda kaldıklarını aktardı.

Koalisyon güçlerinin beldedeki DAEŞ hedeflerine 31 hava saldırısı düzenlediğini ve 60 militanın öldürüldüğünü açıklayan Warren, Enbar ilinin DAEŞ  militanlarından temizlenmesi için "Çöl Vaşağı" isimli operasyon başlatıldığını  kaydetti.

Warren, koalisyon güçlerinin, operasyonlara hava ve danışmanlık  desteği verdiğini belirtti.

Irak güçleri, Enbar'ın tamamını DAEŞ'ten geri alabilmek için aylardır saldırılar düzenliyor.