BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  DÜNYA

ABD'den İran'a 'Savaş' tehditi

ABD Savunma Bakanı, İran'la sürdürülen müzakerelerde sonuç alınamaması halinde savaş seçeneğinin masada olduğunu söyledi

Abone ol

ABD Savunma Bakanı, İran'la sürdürülen müzakerelerde sonuç alınamaması halinde savaş seçeneğinin masada olduğunu söyledi. İran, ABD'den yapılan bu açıklamaya sert tepki gösterdi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya 'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Lozan kentinde sürdürülen müzakerelerden bir anlaşma çıkmaması halinde askeri seçeneğin gündemde ifade etti.

İRAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan açıklamaya sert tepki gösterdi. Bakan yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin her türlü saldırıya karşı daima hazırlıklı olduğunu ve kesin yanıtını eylem sahasında vereceğini kaydetti.

Dehkan, "Görünen o ki ABD Savunma Bakanı Alzheimer hastalığına yakalanmış ve unutkan olmuştur. Ashton Carter , ABD'nin geçmişte ve günümüzde bölgede ve dünyada uğradığı yenilgileri hatırlarsa bu tip boş sözler kullanamaz " dedi.

İranlı bakan, "Bazı Amerikan yetkililerince zaman zaman İran'a karşı kullanılan savaş tehditlerinin içi boş ve değersiz olduğunu" ifade etti.