BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD'den flaş Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye hakkında açıklamalarda bulunarak, "Müzakere süreci devam ediyor." dedi.

Abone ol

Türk heyetinin ABD'deki temasları sona erdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hearther Nauert, söylenenlerin aksine Türkiye ile ilgili müzakerelerin sürdüğünü açıkladı. Nauert, Türkiye ile temaslarda hangi konuların konuşulduğu konusunda ise bilgi vermedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. ABD'ye giden ve burada görüşmeler gerçekleştiren Türk heyetin Türkiye'ye dönmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye ile müzakere süreci devam ediyor." dedi.

MÜZAKERENİN AMACI BRUNSON'UN EVE DÖNMESİ

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını değerlendiren Nauert, Türkiye'nin ABD'nin önemli bir müttefiki olduğuna vurgu yaparak rahip Andrew Craig Brunson'la ilgili sürecin devam ettiğini söyledi. Nauert, Türkiye ile müzakere sürecinin amacının rahip Brunson'ın eve dönmesi olduğunu belirtti.

ABD ve Türkiye arasındaki krizi çözmek amacıyla ABD'ye giden Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın başkanlığındaki heyet, temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü.