BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

ABD'den flaş İran adımı! O anlaşma feshedildi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran ile 1955'te imzalanan, "Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku" anlaşmasının feshedildiğini bildirdi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran ile 1955'te imzalanan dostluk anlaşmasını feshettiklerini açıkladı. Pompeo, karar için "Açıkçası 39 yıl geçikmiş bir karardı" diye konuştu.

Mike Pompeo, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında İran ile 1955'te imzalanan "Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku" anlaşmasını tek taraflı feshettiklerini söyledi.

Pompeo'nun açıklamasından birkaç saat önce, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı, ABD'den, İran'a karşı, insani yardım ve ürünlerin ithalatını etkileyen bazı yaptırımları kaldırmasını istemişti.

İran ise devrim öncesi imzalanan ve iki ülke arasındaki ekonomik ve diplomatik bağları düzenleyen ve destekleyen bir anlaşma olan "Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku" uyarınca, ara ara ABD'yi Uluslararası Adalet Divanı'na taşımış ve şikayetlerini dile getirmişti.