BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  DÜNYA

ABD'den Erdoğan'a Kobani cevabı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, YPG'ye silah yardımının yanlış olduğunu söyleyen Erdoğan'a yanıt verdi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Kürt kuvvetlere yönelik havadan silah yardımının ‘katiyen’ yanlış olmadığını vurgulayarak Türk hükümetinin kendi adına konuşabileceğini söyledi. 

TÜRK HÜKÜMETİ KENDİ ADINA KONUŞABİLİR

Sözcü Marie Harf’e günlük basın brifinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürt güçlere havadan silah yardımının yanlış olduğu” yönündeki açıklamaları soruldu. Harf, “Yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna ‘asla’ cevabını verdi. Başkan Barack Obama’nın Kobani’de çaresiz durumdaki savaşçılara yardımın neden acil ve gerekli olduğunu Erdoğan’a açıkça bildirdiğini dile getiren Harf, “Türk hükümeti kendi adına konuşabilir. IŞİD’in Türkiye sınırı boyunca daha fazla bölgeye hakim olmasına izin vermek Suriye’deki toplulukları tehlikeye sokar ve Türkiye ile IŞİD’in yok edilmesi ve ılımlı muhaliflerin güçlendirilmesine yönelik ortak çıkarlarımıza tehdit oluşturur. Yani burada hepimizin çıkarı söz konusu” dedi.

HİÇBİR SEÇENEĞİ MASANIN DIŞINDA TUTMUYORUZ

Kürt güçlere ek silah yardımı konusunda açık kapı bırakan Harf, “Hiçbir seçeneği masanın dışında tutmuyoruz. Belki yaparız, belki yapmayız. Sadece şu anda yardımın gerekip gerekmeyeceğini bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Askeri operasyonların bazı riskler taşıyabileceğini vurgulayan Harf, hiçbir şey yapmama alternatifinin bir seçenek olarak uygun olmayacağını söyledi. Harf, “Bu basit ölçekli bir risk. Çok az miktar başkalarının eline geçmiş olabilir” dedi, ulusal güvenliğin önemine dikkat çekti.