BIST 9.516
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.491,59
HABER /  DÜNYA

ABD'den Çarşı grubuna destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, protesto etme hakkı ve ifade özgürlüğünü desteklediklerini açıkladı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gezi Parkı eylemlerine katılmaları dolayısıyla darbeye teşebbüsten yargılanan ve aralarında Çarşı grubu üyelerinin de bulunduğu kişiler ile torba yasaya son dakikada eklenen internet kanunu konusunda açıklama yaptı.

DESTEKLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında söz konusu gelişmelere ilişkin sorulara cevap verdi. Bu yönde çıkan haberleri takip ettiklerini belirten Harf, “Türkiye’de ve dünyada barışçıl şekilde protesto etmek hakkı da dahil olmak üzere ifade ve toplanma özgürlüğünü destekliyoruz” dedi. Türkiye’nin de bu temel özgürlüklere sahip çıkmasını talep ettiklerini söyledi.

İNTERNETE ERİŞİM

Harf, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na mahkeme kararı olmaksızın internet sitelerini kapatma yetkisi verilmesi hakkında da konuştu. Bu yöndeki endişelerini düzenli bir şekilde Türk yetkililere ilettiklerini dile getiren Harf, “Tüm sosyal medya sitelerine tam erişimin sağlanmasına yönelik Türk hükümetine yaptığımız çağrıları sürdüreceğiz” diye konuştu. Harf, Bu konuda benzer açıklamalarda bulunmaya devam edeceklerini vurguladı.