BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Büyükada'daki gözaltılarla son dakika açıklama

Büyükada'da ikinci Gezi kalkışması planının yapıldığı iddia edilen toplantıya katılanların gözaltına alınması ABD'yi rahatsız etti.

Abone ol

ABD'den Büyükada'daki operasyona ilişkin açıklama
Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Af Örgütü üyelerinin gözaltına alınmasının ardından ABD hiç de şaşırtıcı olmayan bir açıklama yaptı.
GİRİŞ07.07.2017 13:26
GÜNCELLEME07.07.2017 13:26



15 Temmuz Darbe girişimi gecesi CIA'cilerin toplandığı Büyükada'da bu kez de İnsan Hakları örgütleri adı altında ikinci bir Gezi kalkışmasının planı yapıldığının iddia ediliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü gözaltılarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"DERİN ENDİŞE DUYMAKTADIR"

"Amerika Birleşik Devletleri, Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye Şubesi ve diğer saygın kuruluşların önde gelen insan hakları savunucularının 5 Temmuz'da gözaltına alınmalarından derin endişe duymaktadır."

NELER YAŞANMIŞTI?

5 Temmuz'da Uluslararası Af Örgütü ile Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcilerinin Büyükada'da yaptıkları toplantıya polis operasyon düzenlemişti.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser ve aynı örgütten Veli Acu, Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Günal Kurşun, Kadın Koalisyonu'ndan İlknur Üstün, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği'nden Nejat Taştan'ın yanı sıra Şeyhmuz Özbekli ve Ali Garawi'yi gözaltına aldı.