BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.485,78
HABER /  DÜNYA

ABD'den Brunson mesajı: Trump hayal kırıklığı yaşıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD'nin Türkiye politikası konusunda bir açıklama yapılmasına gerek duymadıklarını söyleyerek, rahip Brunson'ın serbest bırakılmaması nedeniyle Trump'ın büyük hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin FETÖ terör örgütüne üye olmakla suçladığı rahip Brunson'un serbest bırakılmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığı açıklandı.

Sözcü Sarah Sanders'ın Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın rahip Brunson, elçilik çalışanları ve diğer Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Sanders, açıklamasında "Trump Türkiye'ye çok öfkeli" ifadesini kullandı.

"DOĞRU ŞEYİ YAPMALARI KONUSUNDA ÇAĞRILARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Türkiye'de tutuklu bulunan diğer ABD vatandaşlarının da serbest bırakılmadığına dikkat çeken Sanders, "Türkiye'ye doğru şeyi yapmaları ve bu bireyleri serbest bırakmaları konusunda çağrılarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Sanders, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmesine de değindi. Bolton'ın görüşmede Kılıç'a konuyla ilgili endişelerini anlattığını bildirdi.