BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  DÜNYA

ABD'den 2 yaşındaki Abdullah'a vize zulmü

ABD'de beyindeki hastalığı nedeni ile tedavi gören Yemen asıllı 2 yaşındaki Abdullah Hassan'ın durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Mısır'da yaşayan annesi ise ABD'nin Yemen vatandaşlarına getirdiği seyahat yasağı nedeni ile oğlunun yanına gidemiyor

Abone ol

Donald Trump, yönetimindeki ABD'de geçtiğimiz aylarda Yemen'de dahil olmak üzere birçok ülkeye seyahat yasağı getirilmişti. Başkanlık Kararnamesiyle yürürlüğe giren bu uygulama ile İran, Kuzey Kore, Venezuela, Libya, Somali, Suriye ve Yemen vatandaşlarının ABD'ye girişleri yasaklanmış oldu.

Ancak bu uygulama Yemen asıllı 2 yaşındaki Abdullah Hassan'ın belki de son günlerini annesinden uzak geçirmesine neden oluyor. Hassan, yasak öncesi babası ile ABD'ye giderek tedavi olmaya başladı. Annesi ise daha sonra ABD'ye gidecekti. Ancak getirilen seyahat yasağı ile anne Hassan, ölüm döşeğindeki oğlunu görmeye gidemiyor.

YAŞAM DESTEK CİHAZINA BAĞLI
ABD'nin California eyaletinde bir hastanede tedavi gören 2 yaşındaki Abdullah Hassan'ın yakınları, annesinin çocuğunu yaşam destek cihazı kapatılmadan önce görmek istediğini söyledi.

Ailesi, Abdullah'ın şu anda Mısır'da yaşayan Yemenli annesinin oğlunu ölmeden son bir kez görmek istediğini ifade etti. Kendisi de Yemen asıllı ama aynı zamanda Amerikan vatandaşı olan Abdullah'ın babası, oğlunun annesinin Yemen'e konulan seyahat yasağı yüzünden gelemediğini anlattı.

SON KEZ GÖRÜP ELİNİ TUTACAK
22 yaşındaki baba Ali Hassan Amerikan San Francisco Chronicle gazetesine verdiği mülakatta, "Annesinin bütün istediği oğlunu son bir kez görüp elini tutmak" dedi. Ali Hassan çocuğun durumunun, annesinin bulunduğu Mısır'a götürülmesine de uygun olmadığını, yolda ölebileceğini kaydetti.

Ali Hassan'ın eşi Shaima Swileh, halen ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kendisine özel bir seyahat izni verilmesini bekliyor.