BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  DÜNYA

ABDden 11 Eylül itirafı geldi

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'dan 11 Eylül itirafı geldi.

Abone ol

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 11 Eylül 2001'deki terör saldırısında yıkılan İkiz Kulelerinin enkazının ilk temizliğinin hızlı yapıldığını itiraf etti.

Bloomberg yaptığı açıklamada, Dünya Ticaret Merkezi'nin enkazının temizliğini yapan yetkililerin ''mümkün olduğunca çabuk'' bir şekilde çalıştığını ancak bunun sebebinin, saldırıda ölenlere ait kalıntıların bir an önce ailelerine verilmesi olduğunu belirtti. Michael Bloomberg, o dönemde zaman baskısı altında olduklarını da sözlerine ekledi.

Bloomberg'in açıklamasının, kaybettikleri yakınlarına ait kalıntıların dikkate alınmadığından endişe eden 11 Eylül mağduru ailelerin kızgınlığını geçirmediği, ailelerin, enkazın temizliğinden mesul yetkililerin sorumlu tutulmasını bekledikleri kaydedildi.

Şehrin, alanın temizliğinden sorumlu kurumu Tasarım ve İnşaat Departmanı 2002 yılında, ticaret merkezinin on katmanlı yıkıntısını bir seneden az bir zamanda temizlediği için alkışlanmıştı. Salı günü alanda yapılan çalışmada 36 kemik parçası daha ortaya çıkarken, alanın yakınındaki bir gökdelenin üzerinde de yüzlerce kemik parçası bulunduğu açıklandı.

Son birkaç gün içinde, alanda 130'dan fazla kemik parçası bulunurken parçaların hayatını kaybedenlerle eşleştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Saldırıda yaşamını yitiren 2749 kişinin yüzde 40'ından fazlasına ait parçaların, hala kime ait olduğunun tespit edilemediği belirtiliyor.