BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  DÜNYA

ABD'deki kritik Türkiye zirvesi son erdi

Türkiye'den ABD'ye giden heyetin ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmeleri başladı. Görüşmeye Adalet, Hazine ve Dışişleri Bakanlığı'ndan üçer temsilci katıldı.

Abone ol

Nefesler tutuldu gözler dün başlayan ABD'deki kritik görüşlere çevrildi. Bir süredir Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğin çözümü için Türkiye'den bir heyet ABD'ye giderek Dışişleri ve Hazine Bakanlığı temsilcilerle dün masaya oturdu. 

Dün ilk görüşme Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeye, Türkiye'den Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile birlikte Hazine, Adalet ve Dışişleri Bakanlığı'ndan üçer kişilik heyet katıldı.

Görüşmede ağırlıklı olarak İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla ev hapsinde bulunan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson konusu ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ele alındığı belirtiliyor.

HEYET HAZİNE BAKANLIĞI'NA GİTTİ

Türk heyetinin Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmesinin ardından Hazine Bakanlığı'na gittiği belirtiliyor.

NAUERT: GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk ve Amerikan heyetleri arasındaki görüşmeye dair ikinci bir yazılı açıklama yaptı.  Nauert, açıklamasında, "Bugün Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile görüştü. İkili, Papaz Brunson da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konuyu ele aldı." ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamadan kısa süre önce görüşmelere dair ilk yazılı açıklamasını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Washington'da temaslarını sürdüren 9 kişilik Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor. Dışişleri Bakanlığında sabah saatlerindeki ilk görüşme yaklaşık 50 dakika sürmüştü.