BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  GÜNCEL

ABD'de Zafer Çağlayan hakkında dava açıldı hükümetten ilk açıklama

Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de açılan davaya ilişkin hükümetten ilk açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Cemşit Kuçkarov ile görüşmesinde ABD'de hakkında dava açılan eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan hakkında konuştu.

Zeybekci, "Ekonomi eski Bakanı Çağlayan'ın Türkiye'nin çıkarları aleyhine hiçbir işlemi olmamıştır; bizim için aslolan Türkiye'nin çıkarlarıdır. İran'a yönelik (ABD) ambargolarının delindiği iddiaları var ama bir Türk bakan hakkında başka bir ülkenin bulunduğu iddia ispatlanmalı" ifadesini kullandı.

ZAFER ÇAĞLAYAN NEYLE SUÇLANIYOR?

ABD Adalet Bakanlığı, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Sarraf davasına sanık olarak eklendiğini duyurdu. Ek iddianamede Zafer Çağlayan’ın yanı sıra, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, aynı bankanın genel müdür yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani de yer aldı. 

İddianamede adı geçen kişilerin, İran devleti lehine yüz milyonlarca doları uluslararası hukuka aykırı olarak Amerikan finansal sistemine dahil etmek, Amerikan yetkililere yalan söylemek ve milyonlarca dolar rüşveti aklamak gibi suçlardan yargılanacakları ifade edildi. 

Sarraf davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.