BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.431,65
HABER /  DÜNYA

ABD'de ve Kanada'dan şok destek

ABD ve Kanada'da, İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği hava saldırısını desteklediklerini açıkladı

Abone ol

İNTERNETHABER - Kana doymayan İsrail'e ABD ve Kanada'dan destek geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ve Kanada Dışişleri Bakanı John Bait İsrail konusunda aynı fikirdeler.

Mark Toner, İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili olarak, ''Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. İsrail'in kendisini savunma hakkını destekliyoruz'' ifadesini kullandı.


İSRAİL FİLİSTİNLİ KOMUTANI VURDUĞU ANIN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI


suikast-ani.jpg

GÖRÜNTÜLERDE Hamas Komutanı Cebari'nin aracı bir süre izleniyor. Ardından da araç bombalanıyor. (CEBARİ'YE SUİKAST ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

Toner, yazılı açıklamasında, Gazze'den İsrail'in güneyine yönelik roket atışını güçlü bir şekilde kınadıklarını belirterek, ardından patlak veren şiddette İsrailli ve Filistinli sivillerin ölmesi ve yaralanmasından üzüntü duyduklarını kaydetti. 

Toner, şunları bildirdi:

''Hamas ve diğer terörist organizasyonların İsrail halkına karşı giriştiği şiddetin hiçbir mazeret ve gerekçesi yok. Bu alçakça eylemi bir an önce durdurması için sorumlularına çağı yapıyoruz. İsrail'in kendisini savunma hakkını destekliyoruz ve İsrail'i, sivil kayıpları önlemek için tüm çabalarına devam etmesi yönünde teşvik ediyoruz. 

Hamas, aslında Filistin halkının en iyi çıkarlarını temsil ettiğini iddia ediyor ama Filistinlerin davasına ters etki yaratan şiddete girişmeye devam ediyor. Neredeyse günlük bazda İsrail'e saldırmak, Gazze'deki Filistinlilere yardım etmek ve Filistin halkını kendi kaderini tayin hedefine daha da yaklaştırmak adına hiçbir katkı sağlamıyor.'' 

KANADA DA DESTEKÇİ

Kanada da, İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili olarak, İsrail'i desteklediğini açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in kendini ve halkını terör tehditlerine karşı savunma hakkı olduğunu belirtti.

''Yahudi halkın genellikle terörle mücadelede ön saflarda yer aldığını'' belirten Baird, Kanada'nın Hamas'ı kınadığını, ''İsrail'in bölgenin barış ve güvenliğini tehdit edenlere karşı koyma çabalarına destek verdiğini'' ifade etti.