BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

'ABD'de terör tehdidi tırmanıyor'

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, bazı açılardan terör tehdidinin 11 Eylül saldırılarından sonraki en yüksek düzeyde olduğunu söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, bazı açılardan terör tehdidinin 11 Eylül saldırılarından sonraki en yüksek düzeyde olduğunu söyledi.

Napolitano, Kongre'de yaptığı açıklamada, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu terör tehdidi, önemli oranda arttı. Amerika, El Kaide'den ilham alan ülke içindeki grupların tehdidi altında." dedi.

El Kaide ve Taliban'la bağlantılı gruplar, daha önce ABD'de birkaç kez saldırı girişiminde bulunmuştu. New York metrosuna saldırı girişimi önlenirken, Nijerya doğumlu bir kişinin, iç çamaşırını gizlediği patlayıcılarla bir yolcu uçağını havaua uçurma çabası sonuçsuz kalmıştı.

Janet Napolitano, Senato İç Güvenlik Komisyonu'na ifade verirken, "Yerel ve federal düzeyde terörle mücadeyi artırmalıyız. Bir terör saldırısı olmayacağını garanti edemeyiz. Ama riski en aza indirmek için elimizden geli yapabiliriz" diye konuştu. Bakan Napolitano, bu çerçevede halkın duyarlılığını artıracak çalışmalar yürütmeleri gerektiğini de vurguladı.

Napolitano, daha önce renklerin kullanıldığı terör alarm sistemini, halkı daha fazla bilgilendirecek başka bir sistemle değiştireceklerini yineledi.

Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Michael Leiter da, en büyük tehdidin Arap Yarımadasındaki El Kaide ve Amerikalı yetkililerin 'küresel terörist' dediği ABD doğumlu müslüman din adamı Enver el Evlaki'den geldiğini söyledi.

Leiter, El Kaide'Nin son 10 yıldaki en zayıf noktasında olduğunu ancak örgütün "çok kararlı bir düşman" olduğunu söyledi.