BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  DÜNYA

ABD'de tayt giyen iki kız çocuğu uçağa alınmadı

Amerikan havayolu şirketi United Airlines, tayt giyen iki kız çocuğunu uçağa almadı.

Abone ol

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden United Airlines, tayt giyen iki kız çocuğunun uçağa binmesine izin vermedi. 

Havayolu şirketi kızların kıyafetinin, ellerindeki bilet sınıfının "uçuş kıyafeti kurallarına" uymadığını açıklayarak kararı savundu.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Denver Uluslararası Havalimanı'ndan Minneapolis'e gidecek olan iki kız çocuğu, kıyafetlerinin "uygun olmadığı" gerekçesiyle uçağa alınmadı.

Havayolu şirketi yetkilisi, "United pass" bileti sınıfındaki yolculardan kıyafetlerini değiştirmelerini ya da taytlarının üstüne elbise giymelerini istedi.

BİLET SINIFININ "KIYAFET KURALLARINA UYMUYOR" GEREKÇESİ

Tayt giyen başka bir yolcu ise kıyafetini değiştirdikten sonra uçağa binebildi.

Sosyal medyada havayolu şirketine tepkilerin artmasının ardından, United Airlines, uçağa alınmayan yolcuların kıyafetlerinin seyahat ettikleri bilet sınıfının "kıyafet kurallarına uymadığı" açıklamasında bulundu.

SOSYAL MEDYAYI SARSTI

Olay Shannon Watts adlı Twitter kullanıcısının yaşananları paylaşmasıyla duyuldu ve büyük tepki yarattı. Sosyal medyada şirkete kız çocuklarına ve kadınlara yönelik cinsiyetçilik suçlamaları yağmaya başladı.

Watts Denver havaalanında uçağa gelen beş kız çocuğunun uçağa binerken durdurulduğunu ve havayolu şirketi görevlisi tarafından taytlarının üzerine elbise giymeye zorlandıklarını yazdı.

Beş kız çocuğundan üçünün taytlarının üzerine elbise giydikten sonra uçağa alındığını ancak biri 10 yaşında olan iki kızın üzerlerini değiştirmedikleri için kapıdan geri dönmek zorunda kaldığını da ekledi.

Dizlerinin üstünde şort giymiş bir adamın ise aynı bilet kategorisinde uçağa alındığını söyleyerek uygulamaya tepki gösteren Watts "Biletin kategorisi beni ilgilendirmez. Bu cinsiyetçi ve küçük kız çocuklarını cinsel nesne olarak gören, ailelerini çok zor durumda bırakan bir uygulamadır" dedi.

abd