BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
GÜNCEL

ABD'de kilise katliamı: Çok sayıda ölü var!

ABD'nin Teksas eyaletinde, kiliseye giren bir kişi, ibadet eden insanlara ateş açtı. Saldırıda en az 27 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Teksas polisi, saldırganın vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

ABD'nin Teksas eyaletinde, bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. ABD medyasına göre saldırıda 27 kişinin hayatını kaybettiği ve 25 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 27 kişi öldüğü ve 25 kişinin de yaralandığı, saldırganın vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, eyaletin Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, bir kiliseye girerek etrafa ateş açtı.

Kilisedeki yaralıların ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı haberleri de geliyor.

TRUMP: "GELİŞMELERİ JAPONYA'DAN TAKİP EDİYORUM"

ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Trump, "Tanrı Teksas Sutherland Spring'deki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Yerel saat ile 11.30'da meydana gelen saldırıda bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu.

Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50'den fazla kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi.

San Antonio şehrinin 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk 'vaftiz kilisesi' olduğu belirtiliyor.

Sitene Ekle