BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  DÜNYA

ABD'de Gülen Cemaati'ni çıldırtan belgesel

ABD'de Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı okullara yönelik suçlamalar "Killing Ed" adlı belgeselde anlatılıyor.

Abone ol

ABD’li yapımcı-yönetmen Mark Hall, yeni belgeselinde Gülen örgütünün ABD genelinde açtığı okulları konu edindi ve bu okulların etkisini artırmasını “en kötü senaryo” olarak niteledi. O belgeselin fragmanı ise yayınlandı

ABD'de Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) bağlı okullardaki yolsuzlukları anlatan "Killing Ed" (Ed'i Öldürmek) adlı belgesel birçok eyalette gösterime girdi.

Amerikalı bağımsız film yapımcısı Mark Hall tarafından çekilen belgesel, yapımcısının açıklamalarına göre "ABD'deki en yaygın sözleşmeli (charter) okullarındaki yolsuzlukları" ele alıyor.

ABD VATANDAŞLARININ VERGİLERİYLE BESLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde New York'ta gösterime giren ve birçok eyalette de gösterimi yapılan belgeselde, tamamen ABD vatandaşlarının vergileriyle beslenen sözleşmeli okullar listesinin en üst sırasında, neden Türkiye tarafından "terörist" olarak tanımlanan bir kişinin yönetimindeki okulların yer aldığı sorgulanıyor.

OKUL SAYISI 150'Yİ BULDU

Mark Hall'un yapımcılığını üstlendiği ve yönettiği "Killing Ed / Eğitimi Öldürmek" isimli belgeselde, ABD genelinde sayısı 150'yi bulan ve yayılmasını sürdüren FETÖ okulları mercek altına alınıyor.

FBI SORUŞTURUYOR

Belgeselde, başta Gülen örgütüne bağlı olanlar olmak üzere ülke genelinde faaliyet gösteren sözleşmeli özel okulların (charter school) Amerikan eğitim sistemine oluşturduğu tehdit, uzmanlarla yapılan röportajlarda anlatılıyor. FETÖ okullarının dünya genelinde çoğunlukla çeşitli kuruluşlar ve marka adları adı altında illegal olarak faaliyet yürüttüğünün altını çizen belgesel; şu an Gülen örgütünün bazı ABD eyaletlerindeki faaliyetlerinin FBI soruşturması altında olduğunu da vurguluyor. Huffington Post sitesindeki haberde de FBI'nın 4 eyalette Gülen örgütüne bağlı okulların her yıl aldığı 500 milyon dolarlık (yaklaşık 1.5 milyar lira) yardımı incelediğini hatırlattı. Hall'un röportaj yaptığı isimlerin paralel örgütün ABD eğitim sistemine yönelik olumsuz etkisiyle ilgili çarpıcı açıklamaları ise dikkat çekiyor.

ABD'li ünlü aktivist Sharon Higgins, Gülen okullarını "ABD'deki devlet eğitimini mahveden bir fırtına" olarak tanımlıyor. Gülen okullarına ve ABD'deki diğer özel okullara karşı olan New York Üniversitesi Öğretim Görevlisi Diane Ravitch, bu okulların bütün amacının para ve politika olduğunu ve demokrasiye zarar verdiğini söylüyor.