BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

ABD'de film galasında katliam!

Batman filminin galasında gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var

Abone ol

ABD'nin Denver eyaletinde yapılan Batman Dark Knight Rises filminin galasından sonra etrafa rastgele ateş açılması sonucu 15 kişi öldü, 40'a yakın kişi yaralandı. 

Hint uyruklu bir genç gözaltına alındı. Galayı kan gölüne çeviren katliamda üç aylık bir bebek de yaralandı. Bebeğin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Reuters'ın yerel bir radyonun muhabirine dayandırdığı haberine göre, Denver'daki Batman Dark Knight Rises filminin gece 00.00'da yapılan ilk gösterimi sırasında ateş açıldı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan tam filmde başlayan çatışma sahnesi sırasında acil çıkış kapısından girdi ve saldırdı.

DEHŞETİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

1.20120720170848.jpgOlayda 15 kişi öldü. NBC'ye konuşan polis yetkilileri 40'dan fazla yaralı olduğunu ifade etti.

OBAMA: ÇOK ÜZGÜNÜZ

ABD Başkanı Barrcak Obama, eşiyle birlikte bu durumu öğrendiklerinde şoka girdiğini belirterek, gerekli bütün ilgiliye göstereceklerini açıkladı.

GAZ MASKELİ ADAM İZLEYİCİLERE ATEŞ AÇIP DUMAN BOMBASI PATLATTI

KOA radyosunun haberine göre, "Batman-Kara Şövalyenin Yükselişi" adlı filmin gösterildiği sırada gaz maskeli bir adam izleyicilere ateş açtı. Saldırganın daha sonra bir duman bombası patlattığı belirtildi.

2ü.20120720121307.jpg

Saldırıyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Bazı yerel kaynaklar saldırıyı iki kişinin düzenlediğini bildirdi ancak bu detay henüz teyit edilmedi.

BNO News muhabiri Al Boe, IB Times'a yaptığı açıklamada, "Yaralıların sayısı şu an belli değil. Bir patlama olduğu kesin ama daha önceki haberlerde ateş açıldığı da söylendi. Çok sayıda yaralı var" dedi.

denver.jpg

İZLEYİCİLER FİLM SANDI

Kanlı saldırı Batman'ın galasında olunca olayın tanığı olan izleyiciler ilk anda bunu filmin tanıtımı için düzenlenen bir gösteri sandı. Olayın filmden bir kesit değil de gerçek olduğunu anladıklarında büyük panik yaşadılar.

İKİNCİ BOMBA ARANIYOR

Polis radyosu, sinemanın otoparkında ikinci bir bomba ihtimali olduğunu bildirirken, olay yerine bir bomba imha ekibi sevk edildi.

YANAĞINDAN VURULDU

Selina Jordan isimli görgü tanığı, 9 yaşlarında bir kız çocuğunun karnından bir başkasınında yanağından vurulduğunu gördüğün iddia ediyor.

İŞTE GÖSTERİMİNDE SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLEN O FİLM

LANETLİ SERİ

Bugün yaşanan katliam, Nolan'ın Batman serisindeki ilk dram değil.

Serinin Kara Şövalye isimli filminde Joker rolüyle büyük beğeni toplayan 28 yaşındaki aktör Heath Ledger, filmin çekimlerinde kısa bir süre sonra, Manhattan'daki evinde ölü bulunmuştu.

Ledger'in ölüm nedeni, reçeteli ilaçları yanlış kullanması olarak açıklanmıştı.