BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD'de art arda köpekbalığı dehşeti

ABD’nin North Carolina eyaletinde birer saat arayla köpekbalığının saldırısına uğrayan iki gencin kollarının koptuğu öğrenildi.

Abone ol

ABD'de dün öğleden sonra Oak Island sahilinde yüzen 13 yaşında bir kız köpek balığının saldırısına uğradı. Talihsiz kızın kolunun dirseğinin altından koptu. Bir ayağından ise ağır yara aldı.

Sağlık ekipleri genç kıza müdahale ettiği sırada bir köpek balığı saldırısı vakası daha yaşandı. İlk olaydan bir saat sonra yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bu kez 16 yaşında bir erkek köpek balığı saldırısına uğradı. Gencin kolunun omuza yakın bir bölgeden koptuğu anlaşıldı.

İki genç de New Hanover Bölge Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Hastane sözcüsü Martha Harlan gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gencin hastaneye getirildiğinde durumlarının kritik olduğunu, yapılan müdahalenin ardından ise hayati tehlikeyi atlattıklarını ifade etti.

kopek,8vtwg2pck0ylfuxn-lqu3a.jpg



Hastane yetkilileri saldırıya uğrayan gençlerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Görgü tanıkları 16 yaşındaki erkeğe saldıran köpek balığının iki metreden uzun olduğunu ifade ediyor. Öte yandan, ilk saldırının ardından sahilin kapatılmaması tartışmalara yol açtı.