BIST 9.569
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.473,69
HABER /  GÜNCEL

ABD YPG'ye verdiği silahları geri alsın! Zarrab bir kumpas...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: "(Rıza Sarraf Davası) ABD'de bu yargılamayı yapanlara soruyorum, sizin elinizde Rıza Sarraf'ı suçlayan doğru deliller var mı yok mu? Varsa bu delilleri size kim getirdi?"

Abone ol

ABD'de Reza Zarrab davasının Türkiye'ye yönelik bir kumpas olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Donald Trump'ın "YPG'ye silah vermeyeceğiz" sözü için de çarpıcı ir çıkış yaptı. 

ZARRAB ÜZERİNDEN OPERASYON YAPILIYOR

"Reza Zarrab üzerinden Türkiye'ye operasyon yapılıyor!" diyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD'de bu yargılamayı yapanlara soruyorum, sizin elinizde Rıza Sarraf'ı suçlayan doğru deliller var mı yok mu? Varsa bu delilleri size kim getirdi?" diye konuştu. Zarrab, "Hukuki dayanaktan yoksun olan bu davanın düşürülmesi veya sonlandırılması gerekmektedir." çağrısı yaptı.

ZARRAB'I TEHDİT EDİYORLAR

"Zarrab ABD'ye gitti mi, götürüldü mü o da ayrı bir tartışma konusu" diyen Bozdağ, "Eğer bizim dediğimiz ifadenin altına imza atarsan hemen çıkarsın diye söylüyorlar. Eğer kabul etmezsen 35-40-150 yıl değişik şekillerde cezalarla tehdit ediliyor. Götürüldüğü konusunda kesin kanaatim yok. İhtimallerden birisi" dedi. 

ABD YPG'YE VERDİĞİ SİLAHLARI GERİ ALMALI

Bozdağ, 24 TV'de Türkiye'nin Trump'ın daha fazla silah verilmemesi yönündeki sözlerinin takipçisi olacağını belirtirken, YPG'ye verilen silahların da geri alınması gerektiğini söyledi. Hükümet Sözcüsü, "Trump'ın 'Silah vermeyeceğiz' açıklaması son derece önemlidir, ama lafta kalırsa kıymeti yok. ABD'nin verdiği silahları toplaması gerekiyor, sözlerin takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.