BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  DÜNYA

ABD Warren Le Hill infazını tartışıyor

ABD'de hukukçular idam cezasına çarptırılan Warren Le Hill'in infazına karşı çıkıyor.

Abone ol
ABD'de insan hakları grupları ve hukukçular, Georgia eyaletinde, bu akşamı idam edilecek mahkum Warren Lee Hill'in aklı dengesinin zayıf olduğu gerekçesiyle infazına karşı olduklarını bildirdi.
 
Hukukçular, Georgia'da iki defa idam cezası alan mahkum Hill'in zeka seviyesinin düşük olduğunu ileri sürerek, idam için gerekli şartları taşımadığını savundu. 
 
Hill'in avukatı Brian Kammer, 7 doktorun müvekkilinin zeka engelliliğini kabul ettiğini belirterek, Hill'in zeka seviyesinin (IQ) 70  olduğunu ve bunun ''11 yaşındaki bir genç çocuğun seviyesine'' denk geldiğini belirtti.  Hill'in avukatlığını 20 yıldır yapan Kammer, müvekkilinin ayrıca ABD donanmasında askeri hizmette bulunduğunu hatırlattı.
 
Hill'in infazına karşı olan avukatı ve ailesi dışındaki kişi ve kuruluşlar arasında, Siyahilerin Gelişmesi İçin Ulusal Birlik (NAACP), Amerikan Zihinsel Gelişme Engellileri Birliği, Eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve eşi Rosalynn Carter da bulunuyor.
 
Hill'in affedilmesiyle ilgili ilk başvuru dilekçesini 2012 yılının Temmuz ayında redden Eyalet Af ve Şartlı Tahliye Kurulu dün açıkladığı yeni kararında, Hill'in affını reddederken, daha önce açıklandığı tarihte, bu akşam yerel saatle 19.00'da zehirli iğneyle gerçekleştirileceğini duyurdu. 
 
Lee County Yüksek Mahkemesi bu ayın başında Hill'in infazının 27 Ocak'ta gerçekleştirilmesi kararına varmıştı.
 
1985 yılında 18 yaşındaki kız arkadaşını öldüren Hill, 1990 yılının Ağustos ayında mahkum arkadaşı Joseph Handspike'i feci bir şekilde döverek ölümüne neden olmuştu. Jüri, Hill'i bu suçtan da ayrıca idama mahkum etmişti.